🇷🇴 | 🇭🇺

Luni, 18.09.2023, la sediul clubului nostru a fost ✒️semnat în premieră☝️protocolul de colaborare pentru polo juniori dintre C.S. Crișul Oradea, director PETŐ Dalma Csilla, și 🤝 CSM Oradea, director Șerban Sere.

🤽‍♂️ Prin acest act, așteptat de ani buni de lumea poloistică orădeană, se va face următorul pas spre normalitate în ceea ce privește selecția✅️, formarea✅️, pregătirea✅️ și promovarea✅️ tinerilor orădeni spre înalta performanță. Prezenta asociere are ca scop promovarea activităților sportive ale secției de polo, prin colaborarea celor două părți semnatare în ceea ce privește implementarea acțiunilor și activităților din cadrul programului sportiv național. De asemenea, se urmărește furnizarea de condiții organizatorice și materiale adecvate pentru desfășurarea competițiilor sportive, îmbunătățirea performanței sportivilor juniori, deocamdată a juniorilor 🤽‍♂️U17 și 🤽‍♂️U19, dezvoltarea unei noi generații de sportivi de performanță în rândul tinerilor și atragerea unui număr cât mai mare de practicanți.

“Acest protocol pe care știm că foarte mulți orădeni l-au așteptat este un punct de plecare ale unei ideologii comune, de a construi împreună sportul orădean. Unitatea mereu a reprezentat o forță, o calitate și o perspectivă de viitor, iar de acest lucru este nevoie în sport. În sport nu construim ziduri, ci oportunități, pentru a crea o moștenire, un exemplu pentru multe generații și nicidecum o datorie. Tocmai din acest motiv am hotărât împreună cu domnul director Sere, în interesul sportului și al sportivilor practicanți de polo, să ne unim forțele, interesul fiind unul comun, acela de a crește și promova poloiștii bihoreni.” – PETŐ Dalma Csilla, director C.S. Crișul Oradea

Együttműködési jegyzőkönyvet írt alá a hét elején a Nagyváradi Crișul Sportklub székhelyén Pető Dalma, a Crișul igazgatója és Șerban Sere, a Nagyváradi VSK elnöke. A két klub ezzel, a nagyváradi póló világa által évek óta várt együttműködéssel a nagyváradi fiatalok kiválasztása, képzése és felkészítése terén lépett nagyot előre a normalitás irányába. A megállapodás értelmében a 2023/2024-es idényben a két váradi alakulat közös csapattal indul az U17-es és az U19-es ifjúsági bajnokságokban. Fontos részlet, hogy a közös csapat Nagyváradi Crișul néven fog szerepelni.

Az egyezség a létesítményhasználatot is érinti, a fiatal pólósok edzésekre is igénybe vehetik a Ioan Alexandrescu Uszodát, de a fontosabb bajnoki tornákon is itt fogadják majd ellenfeleiket.

„Ez a megegyezés, amelyre tudjuk, hogy sok nagyváradi sportkedvelő várt, egy közös kiindulópont lehet, hogy együtt építsük a helyi sportéletet. Az egység erőssé tesz és egy olyan jövőképet is mutat, amire nagy szükség van a sportban. Ezért is döntöttünk úgy Sere elnök úrral, hogy a sportág és a pólósok érdekében, a Bihar megyei pólósok kinevelése és népszerűsítése érdekében egyesítjük erőinket” – Pető Dalma, a Nagyváradi Crișul Sportklub igazgatója

În acest an clubul fanion al orașului împlinește 65 ani de la înființare.

Városunk legrégebbi és legismertebb sportklubja az idei évben ünnepli fennállásának 65. évét.

Sari la conținut